Hramul bisericii românești aflate la 18.000 km de țară a inclus un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Chirstchurch

Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Chirstchurch, Noua Zeelandă, aflată la 18.000 km de România, a fost organizat duminică, 19 august 2018, și a inclus un program dedicat Centenarului Marii Uniri.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află sub jurisdictia Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei și Noii Zeelande și este lăcașul de cult al celei mai îndepărtate de țară parohii românești.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preotul paroh Dan Grădinaru, care a rostit predica atât în limba româna cât și în engleză.

La sărbătoarea comunității au participat credincioși din Cristchurch, dar și din localitățile din împrejurimi, din Insula de Sud.

Program dedicat Centenarului Marii Uniri în Chirstchurch

În contextul Anului Centenar, declarat în Patriarhia Română An Omagial al Unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918, la hramul parohiei din Cristchurch a avut loc un program special.

Manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, în Christchurch

Prima parte a constat în prezentarea unui referat despre evenimentul din 1 Decembrie 1918.

După citirea referatului despre Marea Unire, grupul coral “Musica Balkanica” a susținut un concert de cântece folclorice tradiționale românești.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească organizată de membrii comunității.

Foto credit: Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Christchurch

Comentarii Facebook


Știri recente