Hramul bisericii Hagiu din București

Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul a fost cinstit și de bucureșteni, Biserica Hagiu, ocrotită de acesta fiind neîncăpătoare pentru credincioșii veniți la slujbă. Lăcașul de cult adăpostește, de mai bine de 100 de ani, un fragment din moaștele Sfântului.

„Împrejurările în care au ajuns sfintele moaște aici nu se cunosc cu exactitate. Într-un inventar din 1920 ele erau consemnate deja aici la biserica Hagiu și în cutiuța din lemn îmbrăcată în piele și cu argint s-au găsit o părticică din sfintele moaște cu un pomelnic și cu specificația moaște din Sfântul Grigorie Decapolitul de la mănăstirea Bistrița Vâlcea”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Valer Irimia.

Actuala Biserică Hagiu a fost zidită în anul 1872. În prezent, aici se fac ample lucrări de renovare și consolidare.

Deși hramul principal al lăcașului de cult este Adormirea Maicii Domnului, bucureștenii vin la Hagiu pentru că aici este Biserica Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul.

Biserica Hagiu este situată lângă Hala Traian, în imediata apropriere a intersecției dintre strada Traian și Calea Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…