Hramul Bisericii ”Domnița Bălașa” din Capitală

Biserica Ortodoxă îl va pomeni, sâmbătă, 10 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei. Biserică „Domniţa Bălaşa” din Capitală își va sărbători cu această ocazie cel de-al treilea hram. Locașul de cult este singurul din București care păstrează un fragment din moaștele Sfântului Grigorie.

„Slujba de cinstire a sfântului sau ziua de prăznuire va debuta cu slujba Vecerniei la ora 17:00, apoi Litia în continuare, iar probabil pe la ora 18:30 va avea loc procesiunea cu moaştele sfântului Grigorie de Nyssa în jurul Bisericii. A doua zi va fi oficiată Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire a ctitorilor” a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Zaharia Matei de la Biserica „Domnița Bălașa”, București.

Moaştele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domniţa Bălaşa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792.

Ctitorie a fiicei Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, Domnița Balașa, locașul de cult este unul dintre cele mai frumoase și impunătoare din Capitală. În prezent se lucrează la restaurarea catapetesmei.

Biserica „Domnița Bălașa”, este o construcție în stil neoromantic și neobizantin, de mari dimensiuni. Actuala biserică, a patra ridicată pe același loc, a fost zidită în timpul domniei Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta.

Comentarii Facebook


Știri recente