Hramul Bisericii Domnești din Vaslui

Biserica domnească ‘Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul’ din orașul Vaslui și-a serbat ieri, 29 august 2012, hramul. Marți seara, slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de un sobor de preoți, predica de la finalul slujbei fiind rostită de pr. Cosmin Gubernat, slujitor la Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Vaslui. Ieri dimineață, credincioșii au asistat la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei, format din elevi și studenți.

‘Credincioșii au participat la hramul bisericii noastre în număr foarte mare. Ei știu că sărbătoarea sfântului lăcaș închinat Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este prilej de rugăciune. Cu toții am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra noastră. Oamenii au venit să se roage întrucât au evlavie la Sfântul Ioan Botezătorul și la Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, care a ctitorit acest sfânt lăcaș din Vaslui. După Sfânta Liturghie, creștinii din parohia noastră au împărțit numeroase daruri pentru cei care au venit din alte parohii la această sărbătoare. S-a oficiat slujba Parastasului pentru cei adormiți, credincioșii noștri având conștiința că trebuie să-i poarte în rugăciune pe cei plecați la Domnul, dar mai ales pe ctitorii bisericii noastre’, a spus pr. paroh Constantin Mogoș.

Biserica Domnească din Vaslui, alături de casa lui Ștefan cel Mare, clopotnița și casa parohială, se află în reparații capitale, printr-un proiect european. În prezent, sfintele slujbe sunt oficiate într-un paraclis din cadrul Complexului ecleziastic ‘Sfântul Ioan’.

Comentarii Facebook


Știri recente