Hramul Bisericii din Bulbucata, Eparhia Giurgiului

În fiecare an, în ziua de 27 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, numeroase biserici din Patriarhia Română își sărbătoresc hramul. În Eparhia Giurgiului câteva dintre locașurile de cult îl au ca ocrotitor pe primul mucenic al creștinătății. Printre acestea se numără și biserica din localitatea Bulbucata, Protopopiatul Mihăilești, care, în ziua ocrotitorului său, și-a primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre viața pilduitoare a primului diacon și primului martir creștin.

‘Prăznuirea lui în aceste zile, a arătat Preasfinția Sa, nu este întâmplătoare, ci, dimpotrivă, este în strânsă legătură cu slăvitul praznic al Nașterii Domnului, căci dacă Hristos, Cel devenit Om prin naștere, aduce în lume învățătura cea nouă despre iubire și iertare, Sfântul Ștefan este cel care o aplică pentru prima dată în istorie, prin jertfa propriei sale vieți. Pilda Sfântului Ștefan în vederea realizării idealului creștin al iubirii și al iertării este edificatoare pentru noi toți, pentru că la el nu era vorba despre o iubire care se revarsă doar asupra celor din familie sau la cei de o simțire, cum recomanda Legea cea veche, ci de o iubire față de toți oamneii, o iubire universală, care s-a extins și asupra vrăjmașilor săi’, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente