Hramul Bisericii Buna Vestire din Iași

Biserica „Buna Vestire” din Iași își serbează luni, 25 martie 2013, hramul. Slujba Vecerniei unită cu Litia va fi oficiată duminică seara de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Luni dimineață, în ziua hramului, de la ora 6:30, se vor oficia Agheazma mică, Acatistul Bunei Vestiri, Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori. Acest program liturgic se dorește a fi un nou moment de plinătate a lucrării harului în viața celor care sunt legați sufletește de Biserica «Buna Vestire» din Iași”, a spus pr. paroh Iulian Necula, care este și consilier al Sectorului economic-financiar al Arhiepiscopiei Iașilor. În ultimul an, în Biserica „Buna Vestire” din Iași a fost intensificată activitatea catehetică în cadrul căreia s-a insistat asupra prezentării și explicării Sfintei Scripturi. „La finalul Sfintei Liturghii s-au adus în atenția credincioșilor anumite pasaje din Vechiul și Noul Testament. Ne-am dorit ca Sfânta Scriptură să-și găsească mai mult locul prin explicații în sufletele credincioșilor. În același timp, am dat o atenție deosebită cântării de la strana bisericii noastre. Avem un grup de tineri care oferă răspunsurile după notația psaltică. De o lună de zile s-a format și un grup coral mixt care oferă răspunsurile la Sfânta Liturghie. În ultimul an s-a început redactarea documentelor pentru consolidarea și restaurarea sfântului lăcaș”, a amintit pr. paroh Iulian Necula.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…