Hramul Așezământului Monahal Românesc de la Budapesta

În Duminica după Botezul Domnului, Așezământul Monahal Românesc din Budapesta, închinat Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, ierarhul locului, informează TRINITAS TV. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic „Sfântul Nicodim de la Tismana” al Episcopiei Severinului și Strehaiei, iar la eveniment au participat mulți credincioși și diferite oficialități.

La finalul slujbei, Grupul vocal folcloric „Izvorașul”, al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a susținut un concert de cântece populare românești din zona Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…