Hram la Mănăstirea Valea Teilor, Protopopiatul Niculițel

Mănăstirea Valea Teilor și-a sărbătorit, sâmbătă, 9 martie 2013, hramul „Sfinții 40 de Mucenici”. Cu acest prilej Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mare, în prezența unei mari mulțimi de credincioși veniți din împrejurimi, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a tălmăcit celor prezenți semnificația acestei zile cu o dublă valoare duhovnicească: sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici și pomenirea celor adormiți întru dreaptă credință „Moșii de iarnă”.

„Să ne străduim și noi să lucrăm cu râvnă și cu folos în via Domnului ca să luăm plata cuvenită la vremea hotărâtă după pilda mucenicilor pomeniți astăzi. Să ne rugăm și pentru cei trecuți la Domnul din veac ca să aibă parte de veșnică odihnă acolo unde este bucuria cea nesfârșită”, a spus Preasfinția Sa.

La vremea cuvenită mulți credincioși pregătiți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. A fost oficiat apoi un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș ca și pentru cei adormiți întru nădejdea Învierii.

O agapă oferită de mănăstire și la care au participat toți cei prezenți a încheiat această zi deosebită pentru credincioșii tulceni.

Comentarii Facebook


Știri recente