Hram la Mănăstirea gorjeană Logrești

Mânăstirea Logrești din județul Gorj și-a sărbătorit hramul de praznicul Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, pe un podium special amenajat la intrarea în biserica mânăstirii, informează TRINITAS TV. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor și binefăcătorilor acestui așezământ monahal.

„Este una dintre puținele mănăstiri care are un astfel de hram și considerăm că este un lucru benefic și de foarte mare folos sufletesc, pentru că după ce am cinstit pe Maica Domnului, după ce am adus cântări de laudă nașterii sale, se cuvenea să cinstim și familia Maicii Domnului, adică pe Drepții Ioachim și Ana care s-au arătat cu adevărat cinstitori de Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Mânăstirea Logrești a fost ridicată în anul 1769, pe locul unui schit de lemn construit în jurul anului 1718. Mânăstirea a fost închisă în timpul regimului comunist și reînființată în anul 1992, cu ajutorul măicuțelor de la Mânăstirea Polovragi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…