Hram la Mănăstirea din Soporul de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, în Biserica Ortodoxă este cinstită sărbătoarea „Sfintei Treimi”. ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent de acest mare praznic la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Soporul de Câmpie. Cu prilejul sărbătoririi hramului, Ierarhul, înconjurat de un sobor de 10 preoți și diaconi, a oficiat aici, de la ora 10, Sfânta Liturghie, potrivit Radio Renaștere.

Din sobor au făcut parte consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, Arhid. Claudiu Grama, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopiei Clujului, Arhim. Dumitru Cozaru, protopopul de Turda, Părintele Daniel Crișan, părintele stareț de la Mănăstirea Rebra-Parva, Protos. Chiril Zăgrean și alți preoți din parohiile învecinate. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit celor prezenți despre Sfânta Treime, ca structură a Supremei Iubiri.

Mănăstirea din Soporul de Câmpie a luat ființă ca și schit în anul 1992. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Teofil Herineanu. În 1994 schitul s-a transformat în mănăstire, iar un an mai târziu a fost instalată noua obște, prin binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2002 de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba-Iulia, pe atunci episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente