Hram la Manăstirea Crișan de praznicul Izvorul Tamaduirii

De praznicul „Izvorul Tămădurii”, vineri, 10 mai 2013, în Săptamâna Luminată, așa cum se întâmplă în fiecare an, Manastirea Crisan și-a serbat hramul, după cum ne-a precizat Pr. Mircea Mihuleț.

Și anul acesta sărbătoarea a avut o semnificație specială, fiind binecuvântată cu prezența moaștelor Sfântului Antonie de la Iezerul-Vâlcea, care au fost aduse în județul Hunedoara la inițiativa Preasfințitului Părinte Gurie Episcopul Devei și Hunedoarei, de o delegație condusă de Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În ziua praznicului, Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al mănăstirii, de un ales sobor de preoți și diaconi, în fruntea căruia s-au aflat cei doi ierarhi.

Credincioșii care au venit în număr mare din toată Țara Zarandului dar și din alte locuri din județ și din țară, s-au putut astfel bucura de binecuvântarea harului divin revărsat prin rugăciunile săvârșite. În urmă cu doi ani, tot din Arhiepiscopia Râmnicului au fost aduse spre închinare moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița.

În aceiași seară, Sfintele Moaște au fost aduse în procesiune de la Mănăstirea Crișan la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, unde au rămas pentru închinare până sâmbătă, 11 mai 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente