Hram la Catedrala din Urziceni

Marți, 21 mai 2013, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Urziceni cu ocazia hramului bisericii și a ocrotitorilor municipiului Urziceni, informează sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul Protopopiatului Urziceni.

La momentul predicii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre viața Sfinților Împărați, despre rolul hotărâtor pe care l-au avut în acordarea libertății creștinilor, despre Harul și Lumina Învierii Mântuitorului Iisus Hristos de care ne bucurăm toți creștinii.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotesit întru duhovnic patru preoți care au susținut examenul de duhovnicie și a acordat rangul de sachelar preacucernicilor părinții Constantin-Nicolae Cocheci de la Parohia Broșteni, Daniel Ferbințeanu de la Parohia Pupezeni, Nelu Soare de la Parohia Pelinul și Marian-Aurelian Mihalache de la Parohia Sintești din Protopopiatul Urziceni pentru activitatea pastoral – misionară și administrativă din parohiile pe care le păstoresc.

Domnului Constantin Andrei primarul localității Sintești i-a conferit distincția Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” pentru lucrarea creștină-socială pe care o săvârșește.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei, a săvârșit slujba de sfințire a Icoanei Sfinților Împărați Constantin și Elena, pictată pe sticlă de copiii Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, ce va fi dăruită Primăriei Municipiului Urziceni. A urmat slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, binefăcători și slujitori ai Catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente