Hram la Caraiman: Sfânta Cruce și jertfa duhovnicească

Mănăstirea Caraiman, străjuită de cea mai înaltă cruce din lume situată pe un vârf montan, și-a sărbătorit joi hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor condus de Arhimandritul Dionisie Constantin, Consilier patriarhal coordonator în cadrul Atelierelor Patriarhiei Române. Delegatul Patriarhului Daniel le-a vorbit credincioșilor despre istoria și simbolismul duhovnicesc Sfintei Cruci și a insistat asupra aspectului de jertfă.

,,Altarul de jertfă, Sfânta Cruce este model pentru jertfa duhovnicească a fiecăruia dintre noi, iar în societatea contemporană o jertfă este să fii un bun părinte și un bun creștin”, a subliniat Arhim. Dionisie Constantin.

Părintele Dionisie Constantin a transmis obștii de la Caraiman cuvântul de binecuvântare, de apreciere și încurajare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La rândul său, Arhim. David Petrovici, Stareţul Mănăstirii Caraiman şi exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureştilor a mulțumit Patriarhului României pentru permanenta purtare de grijă și binecuvântare. Părintele stareț a vorbit, de asemenea despre jerftă.

„Efortul dumneavoastră și evlavia de a fi în mănăstirea închinată Sfintei Cruci în această zi de prăznuire este o jertfă, iar ceea ce împlinim cu gândul la Dumnezeu nu va rămâne nerăsplătit de către Cel care s-a răstignit pe Cruce și a înviat pentru noi!”, a spus Arhim. David Petrovici.

Pelerinii au primit la final un dar de binecuvântare din partea Mănăstirii Caraiman și îndemnul de a ne purta crucea cu nădejdea în dragostea și ajutorul lui Dumnezeu, care, pentru noi oamenii, L-a trimis pe Unicul Său Fiu în lume – Mântuitorul Hristos.

Vezi și Crucea de pe Caraiman: 95 de ani de la sfințirea celei mai înalte cruci din lume amplasată pe un vârf montan

Foto credit: Alexandru Paraschiv

Comentarii Facebook


Știri recente