Hram la capela Palatului episcopal din Galați

Capela vechiului Palat episcopal din Galați și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru episcopul Partenie Clinceni, cel care a ridicat vechea reședință episcopală – în prezent Muzeu de Artă Contemporană, precum și pentru toți ierarhii Dunării de Jos trecuți la Domnul, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: ‘Întâmpinăm și prețuim în același timp darurile mari, luminoase și sfinte, atât în ctitoriile mari, în număr de peste 100 de biserici și tot atâtea școli, de la Dunărea de Jos și până la Marea cea mare, locașuri ale luminii și luminării poporului, ale sfințirii și totodată locașuri ale patrimoniului, ale artei, ale istoriei și vieții românești, toate inspirate de vrednicul de pomenire și executate prin îndemnul lui, Partenie Clinceni’.

La hram au participat și elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, însoțiți de pedagogii și profesorii lor, precum și angajații Muzeului de Artă Contemporană.

Comentarii Facebook


Știri recente