Hram la Biserica Ortodoxă Română din Toronto, Ontario

Biserica Ortodoxă Română „Toți Sfinții” Toronto, Ontario și-a serbat duminică 30 iunie 2013, hramul. Bucuria credincioșilor a fost sporită de prezența în mijlocul lor a IPS Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi.

„Sărbătoarea a început în seara zilei precedente, 29 iunie, începând cu ora 6.30 pm, când, după primirea înaltului ierarh, s-a oficiat un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii sfintei noastre biserici. Soborul format din opt slujitori: IPS Nicolae, Arhim. Nicolas Giroux, Pr. Gheorghe Țiu, Pr. Antonel Dumitru, Pr. Ștefan Moraru, Pr. Viorel Tencaliuc, Pr. Vasile Ailenei și Pr. Ioan Pop au continuat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu pentru numeroșii credincioși prezenți. Cuvântul de învățătură al ierarhului a încheiat seara duhovnicească din ajunul hramului”, a precizat pr. Ioan Pop .

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Arhiepiscopul Nicolae al celor două Americi.

„Într-o priveliște cu abundență de verdeață, copaci și flori specifice sezonului, în Cullen Gardens Park din Whitby, Ontario, sub un shelter care oferea umbră și ușoară adiere de vânt, s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către IPS Nicolae și Pr. Ioan Pop, la slujbă fiind prezenți o mulțime de credincioși, adulți, tineri și copii. Corul Bisericii, dirijat de Teodora Ioana Pop, a dat răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie care s-a încheiat cu un bogat cuvânt de învățătură al ierarhului, care a vorbit despre „sfinți și sfințenie””, a precizat părintele paroh.

După slujbă a urmat un scurt program artistic al copiilor Școlii duminicale, potrivit romarch.org.

Comentarii Facebook


Știri recente