Hram la biserica Grecescu din Turnu Severin

La slăvitul praznic al Soborului Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan, biserica severineană Grecescu a îmbrăcat straie de sărbătoare. La hramul de tradiţie al sfântului lăcaş de închinare a luat parte şi ierarhul mehedinţean, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

„Chiriarhul a fost primit cu aleasă bucurie de către credincioşii prezenţi, fiind prima vizită arhierească din acest nou an calendaristic. Alături de Părintele Episcop, la ceremonia religioasă a slujit un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sf. Nicodim”de la Catedrala episcopală din municipiu. Câteva zeci de credincioşi au petrecut două ceasuri în rugăciune şi comuniune, o parte dintre ei împărtăşindu-se la momentul potrivit cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Foarte mulţi creştini şi-au serbat şi onomastica, ocazie cu care au fost felicitaţi de Arhipăstorul lor. Gândurile bunilor rugători s-au îndreptat şi către cei mutaţi la Domnul, pentru care au pregătit parastase, după rânduiala Bisericii”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a adresat celor prezenţi cuvânt de învăţătură şi binecuvântare. Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioşilor despre viaţa plină de sfinţenie pe care a dus-o Sf. Proroc Ioan în pustiul Iordanului, în aşteptarea Botezului Mântuitorului Iisus Hristos. În urma răbdării, ascezei şi nevoinţelor sale, Ioan a dobândit har de la Dumnezeu, Care i-a descoperit venirea la Iordan al lui Hristos şi arătarea Sfintei Treimi. Glasul său a lucrat numai spre vestirea apropierii Împărăţiei Cerurilor, pregătind poporul prin botezul cu apă.

Preasfinţitul Părinte a încheiat cuvântul pastoral cu îndemn la rugăciune, la frecventarea bisericii şi la urmarea poruncilor Evangheliei.

Ziua de praznic s-a încheiat cu un parastas săvârşit de soborul de preoți slujitori spre veşnica pomenire a ctitorilor lăcaşului de închinare severinean, Ioan şi Ioana Grecescu.

Comentarii Facebook


Știri recente