Hram la biserica constănțeană Sfântul Haralambie

Moaștele Sfântului Serafim de Sarov, ale Sfântului Longhin și ale Sfântului Haralambie vor ajunge, mâine seară, 9 februarie2013, la Constanța, după cum aflăm de la Radio TRINITAS. Credincioșii le vor putea cinsti la biserica Sfântul Haralambie, chiar în ziua de prăznuire a ocrotitorului lăcașului, la Sfânta Liturghie.

Sfintele moaște vor fi aduse din Ucraina de Episcopul vicar de Bănceni, Preasfințitul Longhin și vor rămâne până luni. Duminică de la ora 17:00 la Casa de Cultură din Constanța, Preasfințitul Longhin va susține conferința „Copiii, calea spre Hristos”.

Ierarhul de origine română a fost declarat erou național al Ucrainei, pentru că a înființat așezământul social de la Mânăstirea Bănceni, unde are grijă de 400 de copii. Mai mult de jumătate dintre ei sunt abandonați, cu grave dizabilități sau bolnavi de SIDA.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…