Hram în parohia gălățeană ce are în grijă 80 copii printr-un program after school

Parohia „Sf. Spiridon” din Galați, care se îngrijește de educaţia în regim after school a 80 copii din familii cu posibilități materiale reduse, și-a serbat miercuri hramul.

Peste 2000 credincioși au participat la slujba de hram oficiată de Arhiepiscopul Casian, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Credincioșii gălățeni au venit în număr mare și pentru a cinsti icoana cu reprezentarea ocrotitorului bisericii considerată făcătoare de minuni.

Icoana Sf. Spiridon. © Arhiepiscopia Dunării de Jos

Copiii de la Centrul de zi al parohiei au oferit răspunsurile la strană.

Partea liturgică a sărbătorii a fost prelungită în slujirea social-filantropică: toţi copiii Centrului de zi au primit daruri ce au constat în cărţi duhovnicești, dulciuri şi fructe. La final, copiii au prezentat un program de colinde tradiţionale româneşti.

Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice şi pentru făuritorii Marii Uniri.

Activitățile sociale de la Biserica „Sf. Spiridon”

La parohia gălățeană „Sfântul Spiridon”, funcţionează începând cu anul 2008 un Centru de zi pentru 80 copii.

Copiii, provenind din familii defavorizate, beneficiază de educaţie în regim after school, de o masă caldă şi de alte servicii pe care centrul le pune la dispoziţie, prin voluntariatul a 25 de profesori.

De asemenea, parohia a organizat o cantină socială unde iau masa zilnic 80 de persoane.

Un alt program social derulat la această parohie îl reprezintă activitatea Cabinetului parohial de fizioterapie „Sfântul Spiridon“. În acesta lucrează voluntar un medic şi o asistentă medicală, de aceste servicii sociale beneficiind, în anul 2018, aproximativ 300 de persoane.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente