Hram în cartierul Lazaret din Sibiu

Singurul locaş de cult din Sibiu cu hramul Intrării în Biserică a Maicii Domnului şi-a sărbătorit ieri, 21 noiembrie 2014, hramul. Credincioşii din cartierul Lazaret, dar şi din alte părţi ale oraşului au venit să primească binecuvântare şi să se roage în biserica ridicată aici în anii de libertate, pentru a întări viaţa duhovnicească a comunităţii, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Sărbătoarea hramului din acest an de la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“ a fost binecuvântată cu prezenţa şi slujirea Preasfinţitului Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc şi ceilalţi slujitori ai bisericii sibiene, împreună cu alţi preoţi din cetatea transilvană. Credincioşii au umplut biserica monumentală, ridicată în anii trecuţi prin străduinţa credincioşilor din Lazaret, păstoriţi de părintele profesor Vasile Mihoc. O mare parte dintre credincioşii prezenţi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar rugăciunile tuturor către Maica Domnului, ocrotitoarea sfântului locaş, au fost înălţate pe tot parcursului programului liturgic dedicat hramului. Slujba religioasă a fost înfrumuseţată prin cântările corului armonizat al bisericii. Pentru prima dată în acest an, de la strana bisericii s-au auzit frumoasele cântări şi colinde specifice praznicului Naşterii Domnului.

Credinţa în Maica Domnului

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Andrei, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiuluile-a vorbit credincioşilor despre sărbătoarea din 21 noiembrie, când aducem cinstire Sfintei Fecioare din care S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Ierarhul a transmis comunităţii binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi felicitările binemeritate pentru o parohie model din eparhie.

„Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului nu are un temei scripturistic, ci unul patristic. Singurul praznic al Maicii Domnului care are temei biblic este cel al Bunei Vestiri. Celelalte praznice ale Maicii Preacurate le-au aşezat Sfinţii Părinţi ca noi să ne întărim în credinţa noastră în Născătoarea de Dumnezeu. La praznicul de astăzi vedem cum ea s-a pregătit să-L poarte pe Fiul lui Dumnezeu în pântecele ei. Încă din secolul al IV-lea, praznicul de astăzi este pomenit în scrierile Sfinţilor Părinţi“, a spus PS Episcop Andrei Făgărăşanul.

La final, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc i-a mulţumit ierarhului pentru slujirea şi binecuvântarea aduse parohiei Lazaret II şi i-a oferit o icoană a Maicii Domnului.

„Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă, iar mai apoi îi mulţumim Maicii Domnului pentru ocrotirea ei, pentru mila ei faţă de noi şi pentru biserica noastră, care este un dar al ei, aşa cum am mărturisit mereu. În numele dumneavoastră îi urez Preasfinţiei Sale o slujire îndelungată şi cu îmbelşugare de roade în slujba Domnului şi a Bisericii Sale preasfinte. Îi mulţumim părintelui protopop şi celorlalţi preoţi slujitori, precum şi dumneavoastră, credincioşii parohiei noastre şi ai altor comunităţi“, a spus părintele Mihoc.

Comentarii Facebook


Știri recente