Hirotonii în Episcopia Devei și Hunedoarei

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului’, așezământ monahal medieval, situat în satul Crișan al comunei Ribița, județul Hunedoara, își serbează astăzi, 8 septembrie, hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. După cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei, tot astăzi, Preasfinția Sa va oficia hirotonia întru preot a tânărului diacon Boantă Adrian pe seama Bisericii „Sfânta Treime” din Parohia Petrila și a tânărului Onuț Ionel în treapa de diacon pe seama Parohiei Aninoasa, Protopopiatul Petroșani.

Se crede că această mănăstire a fost întemeiată cu sprijinul domnitorului Mihai Viteazul. Trecut sub oblăduirea Mănăstirii Prislop, complexul monahal de la Vaca (vechea denumire), aflat după 1700 în subordinea Episcopiei Unite a Blajului, a fost renovat în anul 1759. Din cauza alunecărilor de teren, chinovia a fost părăsită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În anul 1992 a fost reactivată ca și mănăstire de călugări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Sărbătorile Sfintei Cruci

Cinstirea Sfintei Cruci are un loc central în cultul ortodox și se manifestă în diferite moduri: de la însemnarea sau închinarea și invocarea ei în diverse împrejurări, la venerarea lemnului Sfintei Cruci, pelerinaje sau zidirea…