Halate medicale binecuvântate înaintea moaștelor Sfântului Doctor Luca al Crimeei

În contextul sărbătorii Sfântului Luca al Crimeei, Mitropolitul Nectarie de Agrolida a binecuvântat joi seară mai multe halate care aparțin unor medici și asistenți din regiunea Navplio.

Mitropolitul Nectarie, unul dintre biografii Sfântului Luca, a încheiat perioada de patru zile de sărbătoare închinate chirurgului cu viață sfântă printr-o slujbă specială la care au participat zeci de cadre medicale.

Mitropolitul Nectarie de Agrolida binecuvântând halatele medicilor și asistenților la Biserica Sfântul Luca din Lefkakia. Foto credit: Studio B&G

Potrivit Orthodoxia, Slujba a avut loc în biserica din Lefkakia și a fost un prilej de a-i invita pe medici să imite viața virtuoasă și dragostea pentru medicină a Sfântul Luca.

Sfântul Luca al Crimeei a fost un chirurg și profesor universitar cu viață sfântă, care a mărturisit credința în perioada bolșevică în Rusia. El este considerat unul dintre sfinții ocrotitori ai cadrelor medicale.

Canonizat în 1996, Sfântul Luca al Crimeei a fost trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în anul 2013.

Citește și: Patriarhia Ecumenică îl adaugă pe Sfântul Luca al Crimeei în calendarul bisericesc

Foto credit: Studio B&G

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…