Halate medicale binecuvântate înaintea moaștelor Sfântului Doctor Luca al Crimeei

În contextul sărbătorii Sfântului Luca al Crimeei, Mitropolitul Nectarie de Agrolida a binecuvântat joi seară mai multe halate care aparțin unor medici și asistenți din regiunea Navplio.

Mitropolitul Nectarie, unul dintre biografii Sfântului Luca, a încheiat perioada de patru zile de sărbătoare închinate chirurgului cu viață sfântă printr-o slujbă specială la care au participat zeci de cadre medicale.

Mitropolitul Nectarie de Agrolida binecuvântând halatele medicilor și asistenților la Biserica Sfântul Luca din Lefkakia. Foto credit: Studio B&G

Potrivit Orthodoxia, Slujba a avut loc în biserica din Lefkakia și a fost un prilej de a-i invita pe medici să imite viața virtuoasă și dragostea pentru medicină a Sfântul Luca.

Sfântul Luca al Crimeei a fost un chirurg și profesor universitar cu viață sfântă, care a mărturisit credința în perioada bolșevică în Rusia. El este considerat unul dintre sfinții ocrotitori ai cadrelor medicale.

Canonizat în 1996, Sfântul Luca al Crimeei a fost trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în anul 2013.

Citește și: Patriarhia Ecumenică îl adaugă pe Sfântul Luca al Crimeei în calendarul bisericesc

Foto credit: Studio B&G

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ateliere pro-viaţă la Caransebeş

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și ATOR Banatul de Munte au organizat, în perioada 22-23 februarie, două ateliere pentru copii: de dezvoltare personală și pro-viață. Cine sunt eu, și cum mă văd ceilalți? a…