Grupul Psaltic Tronos va concerta la Parlamentul European

Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române va susţine un concert în 11 aprilie la Parlamentul European.

Concertul va avea loc în cadrul evenimentului ExpoRomânia Bruxelles, organizat în contextul președinției României la Consiliul Europei.

Evenimentul ExpoRomânia Bruxelles, desfăşurat pe parcursul a trei zile, 10 – 12 aprilie 2019, va cuprinde o serie de manifestări culturale: expoziție de pictură a marelui Horia Bernea, expoziție de costume populare, de produse artizanale, de carte, lansare de carte, conferințe, momente muzicale etc.

La manifestările culturale vor fi prezenţi Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, alţi reprezentanţi din diaspora ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai Parlamentului European, precum și membri ai reprezentanților Ambasadei României la Bruxelles și Institutului Cultural Român.

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.

Foto credit: Psaltii Catedralei Patriarhale

Comentarii Facebook


Știri recente