Grecia: Icoana Maicii Domnului Prodromița din Athos a fost adusă la Biserica Sf. Cuvios Antonie cel Nou din Veria

La Biserica Sf. Cuvios Antonie cel Nou din Veria, Grecia, a fost adusă joi, în ajunul hramului, o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița din tezaurul Schitului românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” – Prodromu din Sfântul Muntele Athos, notează site-ul oficial al Mitropoliei de Veria.


Citește mai multe în istoricul Icoanei Maicii Domnului Prodromița


Delegația din Sfântul Munte a fost întâmpinată de Mitropolitul Ieronim de Kalavryta și Aigialia care a oficiat și slujba vecerniei în cinstea Sf. Cuvios Antonie cel Nou.

La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naousa şi Kampania precum și oficialități civile și militare.

În finalul ceremonialului religios delegația de la Schitul românesc Prodromu a primit în dar o medalie.

Aceeași distincție a fost oferită și Mănăstirii Pantocrator din Teleorman. Drept mulțumire, călugării de la așezământul monahal au dăruit o icoană în mozaic a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Foto credit: Kosmas Karagiannis IMBNK / Mitropolia de Veria

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…