Grădiniță ortodoxă în Timișoara

În Timișoara funcționează, de mai bine de 2 ani, prima și singura instituție ortodoxă de învățămant preșcolar cu program prelungit din muncipiu: Grădinița Troița. Rezultat al unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Prologos, din Timișoara, instituția, prin specificul și activitățile care se desfășoară aici, îi familiarizează pe cei mici cu învățătura Bisericii, informează TRINITAS TV.

Pe lângă orele de religie, copiii mai studiază, printre altele, limbile engleză și franceză. Nu lipsesc orele de muzică, precum și o serie de activități plastice și creative. Grădinița organizează pentru copiii de la cele trei grupe și o serie de activități extracurriculare. În zilele de sărbătoare, micuții participă la Sfânta Liturghie. De asemenea, ei merg în pelerinaje la biserici și mănăstiri; iar la marile praznice organizează serbări și vizitează obiectivele culturale din Timișoara.

În cadrul instituției lucrează personal didactic calificat. Totodată, din echipă fac parte un preot, psiholog, logoped, medic pediatru, asistentă medicală, precum și bucătar și îngrijitor.

Pentru echipa grădiniței Troița colaborarea cu părinții este esențială în realizarea unei educații temeinice.

Grădinița dispune de condiții optime și dotări adecvate, necesare desfășurării în bune condiții a procesului de învățământ.

Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația „Pro Logos” mai au în vedere și deschiderea, în luna septembrie, a unei școli ortodoxe pentru ciclul primar, cu program after-school.

Pentru toți cei care doresc să afle mai multe detalii despre Grădinița Ortodoxă „Troița” din Timișoara, sau vor să acorde un sprijin acesteia, pot accesa pagina web a instituției www.gradinitatroita.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…