Grade profesionale în preoție

Cursurile pentru obținerea definitivatului și gradului II în preoție, desfășurate în această perioadă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au ajuns la final. După ce timp de două săptămâni, aproximativ 200 de slujitori ai sfintelor altare din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au participat la prelegeri teoretice, aceștia au susținut examenul scris.

„Au participat 180 de clerici din toate Eparhiile Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Cursurile sunt stabilite de Sfântul Sinod și ele aduc în actualitate și în interesul preoților probleme de teologie actuală, dar și probleme de pastorație și misiune. În cadrul cursurilor este și un modul care privește dialogul dintre teologie și știință. Am apelat la profesori care fac parte din Centrul de Studii și Cercetare a Dialogului dintre Teologie Știință și Filozofie. Ele pot fi înțelese prin analogie cu gradele didactice care se obțin tot după trecerea unui anumit număr de ani și conferă anumite drepturi, inclusiv drepturi salariale, celor care le parcurg”după cum a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Timp de trei săptămâni, preoții au participat zilnic la Sfânta Liturghie și au susținut, prin rotație, predici. Examenul oral pentru definitivat va fi susținut de candidați joia aceasta.

Comentarii Facebook


Știri recente