Giulgiul din Torino datează de pe vremea Mântuitorului

Ultimele cercetări ale cercetătorilor de la Universitatea din Padua au deschis un nou capitol în istoria Giulgiului de la Torino.

Astfel, analiza materialului a dus la concluzia că acest giulgiu datează din secolul I, din timpul Mântuitorului Iisus Hristos. Pe această pânză, se află imprimate fața și conturul trupului unui om crucificat, potrivit doxologia.ro

Ultimele cercetări au fost publicate în cartea „Taina Giulgiului” scrisă de Julio Fanti, profesor de termodinamică și de Saverio Gaeta, jurnalist.

Până acum exista destulă incertitudine cu privire la datarea giulgiului, care este ținut în Catedrala din Torino. O datare cu radio-carbon desfășurată în 1988 a afirmat faptul că acesta datează din perioada medievală, însă a fost dovedită ca eronată.

Ultimele experimente de o mult mai mare acuratețe se bazează pe spectroscopia cu infraroșii, care înregistrează spectrul intraroșu al absorbției substanței. Rezultatele au fost comaparate cu materiale similare din secolul I, însă și din alte perioade ale timpului. Oamenii de știință spun că exactitatea rezultatelor este de 95%.

În ziua de 30 martie, în Sâmbăta cea Mare, Giulgiul va fi expus în Torino pentru a treia oară în ultimii 1000 de ani. Timp de 90 de minute mai mult de 300 de persoane suferinde de diferite boli și 30 de tineri cu dizabilități vor putea să venereze giulgiul în capela Catedralei din Torino.

Comentarii Facebook


Știri recente