Ghiozdane pentru 500 copii din Vaslui. „Este un gest minimal”, a spus Episcopul Hușilor

500 copii care provin din familii cu posibilități materiale reduse din județul Vaslui sunt vizați de Programul „Un ghiozdan pentru noul an școlar” derulat de Eparhia Hușilor.

Episcopul Ignatie, care a împărțit personal 200 ghiozdane vineri, a spus că gestul față de acești copii este unul minimal.

Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați, datorită insuficienței resurselor financiare, de accesul la educație, a subliniat chiriarhul.

Episcopul Hușilor le-a spus copiilor că „este foarte important, chiar dacă sunt resurse mici financiare, să fie cuminți, înțelepți, și să asimileze cât mai mult pentru o împlinire din punct de vedere profesional”.

Dacă ei învață foarte bine, au șansa de a se bucura, când vor fi mari, de rezultatele efortului lor.

În după-amiaza zilei de 7 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Ignatie, însoțit de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și de părintele protopop Vasile Lăiu, au mers în localitățile Bogdănița, Cârțibași și Unțești, componente ale parohiei Bogdănița, Protopopiatul Bârlad, unde au oferit copiilor ghiozdane complet echipate pentru școală.

Cu același scop, Preasfinția Sa a mers și în localitățile Ibănești, Ciortolom și Coroiești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Acțiunea filantropică a fost întreprinsă de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, în parteneriat cu preoți din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, și persoane din Paris, Alba Iulia, Timișoara, Turda și Târgu Mureș.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente