Generalul Paul Teodorescu comemorat la mormântul său, la Mănăstirea Dintr-un lemn

Unul dintre ctitorii Mănăstirii „Dintr-un lemn”, Generalul Paul Teodorescu, a fost comemorat joi la mormântul său de lângă așezământul monahal.

Evenimentul de comemorare este organizat anual în perioada sărbătorilor pascale de reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene și ai Componentei Operaționale Aeriene, a explicat Căpitanul Dănuț Prună de la Componenta Operațională Aeriană „General comandant-aviator Ermil Gheorghiu”.

„După o restaurare importantă realizată de Ministerul Aerului şi Marinei în perioada 1938 – 1940, sfântul lăcaş a devenit simbolic loc de închinăciune şi rugă pentru noi, aviatorii”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Căpit. Dănuț Prună.

„Vizita, echivalentă unui pelerinaj devenit tradițional, marchează legătura specială dintre aviatori și Mănăstirea Dintr-un Lemn. Cu ocazia acestei deplăsari ne-am dorit să aducem un mesaj de credință, de aducere aminte a faptelor de eroism ale eroilor aviatori care și-au dat viața pentru România, a mai spus Dănuț Prună.

Slujba de pomenire la mormântul Generalului Paul Teodorescu a fost oficiată de 11 preoți. Clericii împreună cu obștea monahală și cu reprezentanții Statului Major al Forțelor Aeriene s-au rugat atât pentru sufletul ctitorului Paul Teodorescu, cât și pentru toți militarii aviatori trecuți la cele veșnice.

Generalului Paul Teodorescu, fost ministru al aerului și marinei în perioada 1938-1940 și citotr al Mănăstirii vâlcene „Dintr-un lemn” este înmormântat în cimitirul de lângă biserica din lemn a așezământului monahal.

Foto credit: Dănuț Prună

Comentarii Facebook


Știri recente