Gânduri la Evanghelia Duminicii a noua după Rusalii

„Prin rugăciune singurătatea omului se transformă în comuniune a omului cu Dumnezeu”, spune Patriarhul în predicile sale rostite în Duminica a 9-a după Rusalii.

Patriarhul Daniel aminteşte de slăbirea credinţei Apostolului Petru în timp ce era pe mare şi a scos în evidenţă că numai dacă avem o credinţă puternică putem primi salvarea de la Hristos Domnul.

„Cât timp Sfântul Petru privea numai spre Iisus, el umbla pe apă ca şi Iisus. Când însă Sfântul Petru a privit spre vând şi s-a temur, atunci a început să se îndoiască în sinea lui şi să se scufunde în apă”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel atrage atenţia că dacă credinţa sau iubirea noastră faţă de Hristos „slăbeşte” şi începem să ne temem de „puterile schimbătoare ale lumii materiale” mai mult decât Îl iubim pe Dumnezeu, atunci începem să ne scufundăm în „nesiguranţă, disperare şi teamă”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on


Patriarhul României subliniază că Evanghelia Duminicii a 9-a după Rusalii priveşte, în mod profetic, „Biserica întreagă şi pe fiecare creştin în parte”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente