Gânduri la Evanghelia Duminicii a 31-a după Rusalii

Textul evanghelic din Duminica a treizeci și una după Rusalii prezintă Vindecarea orbului din Ierihon (Lc. 18:35-43).

În omilia referitoare la această parabolă, Patriarhul României a subliniat faptul că „Iisus Hristos nu este indiferent la suferințele celor bolnavi, El ascultă mai ales acele cereri ale bonavilor care izvorăsc din credință puternică și rugăciune stăruitoare”.

Părintele Patriarh a explicat că adesea, Iisus, înainte de vindecarea unor bolnavi, vrea să constate cât de mare este credința lor. De ce?

„Pentru ca ei să conlucreze cu El în vindecare, adică să participe cu toată voința și dorința lor la primirea darului sănătății depline. Cu alte cuvinte, Iisus voiește ca, odată cu refacerea sănătății oamenilor, să se refacă și legătura personală a acestora cu Dumnezeu, Izvorul vieții și al tuturor darurilor benefice pentru om”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica.ro (@basilica.ro) pe

Patriarhul României a mai explicat că Mântuitorul nu consideră că boala este un destin orb, de neschimbat, ci „El vindecă pe cei bolnavi și schimbă viața lor, aduce bucurie acolo unde este suferință și durere, aduce comuniune acolo unde este singurătate, ridică demnitatea umană când aceasta este decăzută, diminuată, desconsiderată sau umilită”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente