Gânduri la Evanghelia Duminicii a 22-a după Rusalii

Textul evanghelic din Duminica a 22-a după Rusalii prezintă pilda Bogatului Nemilostiv și a săracului Lazăr (Luca 16: 19-31).

În predica referitoare la această parabolă, Patriarhul Daniel a evidențiat faptul că „Văpaia focului din iad este mustrarea conștiinței pentru binele pe care omul ar fi putut să îl facă și nu l-a făcut, este regretul veșnic că nu a răspuns iubirii lui Dumnezeu”.

„După moartea trupului, sufletul omului își amintește de faptele săvârșite pe pământ și simte starea spirituală în care se află, fie fericire în comuniunea sfinților, în sânul lui Avraam, fie nefericire, și mustrare de conștiință în singurătatea iadului”.

„Focul nematerial al iadului este durerea vidului spiritual din sufletul omului nemilostiv, adică insensibil și inuman”, a atras atenția Preafericirea Sa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro) on

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a atras atenția că „nu Dumnezeu forțează pe cineva să meargă în rai sau să meargă în iad, ci însuși sufletul omului liber se orientează din viața de pe pământ spre acestea”.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente