Gălățenii cu dizabilități locomotorii au stat la masă cu ierarhul lor în Duminica vindecării paraliticului

Duminica a 4-a după Paști, a vindecării slăbănogului de la Vitezda, a fost dedicată credincioșilor cu dizabilități locomotorii la Catedrala din Galați. 18 membri ai Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi, s-au rugat la Sfânta Liturghie împreună cu Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

„De fiecare dată am fost invitați la această sărbătoare, pentru noi – Ziua Slăbănogului. Cu alte ocazii mergem la parohiile de care aparținem fiecare, dar această sărbătoare este aparte din punct de vedere emoțional și spiritual”, a spus Vasile Cristea, Președintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi.

După slujbă, credincioșii cu dizabilități locomotorii au fost invitați de ierarhul lor în Parcul Reședinței Arhiepiscopale, unde au servit produse specifice perioadei pascale. IPS Casian a stat de vorbă cu ei și le-a oferit diverse daruri.

©Arhiepiscopia Dunării de Jos

La agapă s-a aflat şi Mircea Marian Petria, în vârstă de 30 de ani, multiplu campion paralimpic la atletism.

”Fără cuvinte!

În urma discuției cu Mircea, ierarhul a scris câteva cuvinte pline de admirație, pe Facebook:

„Evanghelia ne-a arătat fără reproșuri, 38 de ani, o boală grea a imobilității. Nefiind nimeni dintre oameni să-l ajute, cum era firesc, a venit Dumnezeu,  Mântuitorul. Priviți-l pe Mircea, are aproape 30 de ani! I-a îngăduit Dumnezeu o stare pe care noi nu o înțelegem, de dizabilitate gravă: nu-și poate folosi mâinile.

Realizați că noi n-am mulțumit niciodată că avem mâinile amândouă sănătoase? Totuși, Mircea și-a folosit picioarele și a obținut în această perioadă de pandemie, la un cross cu tineri din 57 de țări, locul II, iar acum merge în Polonia la o altă mare competiție.

Dumnezeu e atât de darnic și e atât de bun! Ne arată că unii oameni stând pe loc, aleargă direct la Dumnezeu, iar noi alergând în lumea aceasta ne pierdem și pe noi înșine.

Să învățăm de la cei mai slabi și mai triști decât noi! Mircea se descurcă cu părinții lui. Știți ce venit are? 300 de lei pe lună! Știți ce mi-a spus? ‹N-am nici o problemă și nici o suferință. Mă tem că oamenii nu mă înțeleg›.

Fără cuvinte! Hristos a înviat!”, a scris IPS Casian duminică seara pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente