Gala de premiere a olimpicilor din județul Timiș

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Arhiepiscopia Timişoarei, împreună cu Fundaţia culturală „Artmedia” şi Inspectoratul Școlar al Judeţului Timiş, a organizat în sala „Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timişoara, ce-a de-a zecea ediţie a galei de premiere a olimpicilor judeţului Timiş. Cu acest prilej, au fost premiați 43 de elevi care au obţinut locul I la olimpiadele naţionale. Astfel, fiecare elev olimpic a primit câte 300 lei, un volum enciclopedic „Simbolica biblică şi creştină. Dicţionar enciclopedic” de pr. Victor Aga, o cutie de ciocolată și o diplomă, ca semn de prețuire și recunoaștere a valorilor autentice, a precizat Răzvan Fibișan.

Delegatul Arhiepiscopiei Timișoarei la gala de premiere a fost părintele Zaharia Pereș, consilier cultural, care a oferit cadouri elevilor premiaţi, transmițând, totodată, tinerilor olimpici binecuvântarea şi felicitările Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Astăzi se împlinesc 10 ani de când Arhiepiscopia Timișoarei, împreună cu Fundația culturală Artmedia, a pus la cale un proiect ambițios, dar frumos și binecuvântat de Dumnezeu, acela de a premia pe cei mai buni copii ai orașului, care au reușit să obțină premii la cele mai importante olimpiade desfășurate la nivel național. Bucuria noastră este deosebită, mai ales că nădăjduim ca într-o bună zi acești tineri să reușească, la rândul lor, să transmită câte ceva din această mică faptă bună ce am făcut-o noi astăzi și altora, și, de ce nu, să fie și ei poate chiar unii dintre cei care vor reuși să premieze pe cei mai buni din vremea respectivă. Sunt convins că acești copii vor conduce la un moment dat societăți comerciale, vor reuși să fie performanți, nu numai la învățătură, ci și în viața practică, în profesiile pe care și le vor alege și, de aceea, cred că, prin ajutorul lui Dumnezeu, ei vor regăsi mulțumirea să recompenseze oarecum micul nostru gest de astăzi într-o altă faptă bună care să ducă mai departe această sămânță a recunoștinței, a menționat părintele consilier Zaharia Pereș.

Ca în fiecare an, în cinstea olimpicilor timișeni, s-a organizat şi un spectacol de teatru, unde, după nume cunoscute ale scenei româneşti ca Dan Puric, Oana Pelea, Marius Manole, Tudor Gheorghe, Florin Piersic, au urcat pe scenă Horaţiu Mălăele şi Nicuale Urs, cu piesa „Măscăriciul”. Pentru spectacolul menţionat, organizatorii au oferit 137 de invitaţii cu locuri gratuite pentru toţi olimpicii judeţului. Manifestarea culturală din seara zilei de 1 Iunie se înscrie în acţiunile desfăşurate de Arhiepiscopia Timișoarei în Anul omagial al educaţie religioase a  tineretului creştin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente