Gala caritabilă „Împreună pentru viață”: Cinci motive ca să sprijini Centrul Sf. Alexandra

La Bucureşti a avut loc joi seara Gala „Împreună pentru viață”, eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru Centrul de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa” care ajută femeile în criză de sarcină.

Gala s-a desfășurat în Sala București a hotelului Crystal Palace Ballrooms.

Alexandra Nadane, director executiv al centrului, a prezentat activitatea și rezultatele acestuia, precum și necesităţile financiare.

Alexandra a vorbit despre greutăţile pe care le întâmpină femeile în criză de sarcină şi a prezentat mai multe motive pentru care să contribui financiar în vederea susţinerii Centrului de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

  1. Poţi salva o viaţă

„Între beneficiari există o categorie specială. Deși toți beneficiarii vin cu buletin, așa cum sunt regulamentele centrelor de asistență socială, cei din categoria specială ei nu vin cu buletin… pentru că nu au. Uneori au doar o fotografie și aceea e prima fotografie din viața lor. Ați ghicit, este prima ecografie”.

„50 de beneficiari fără buletin, 50 de copii care acum trăiesc, dar care aveau toate șansele să nu se nască pentru că mamele lor au rămas singure cu diferite probleme. 50 de copii zâmbesc cum doar copiii pot să zâmbească și se bucură de viață”.

  1. Numărul mare de solicitări

„La Centru vin continuu solicitări de sprijin și vrem să fim tot timpul pregătiți pentru a oferi rapid sprijinul de care e nevoie. De cele mai multe ori avem emoții când citim lista de nevoi într-un caz nou și ne întrebăm: Oare avem cu ce să ajutăm și de data aceasta?”

„În ultimii doi ani, peste 200 de persoane au primit sprijinul Centrului Sf. Alexandra: femei în criză de sarcină, mame singure, familii aflate în dificultate, părinți care așteaptă să li se nască un copil”.

  1. Cheltuieli ridicate

„Costul pe beneficiar, fără sprijinul material oferit direct, este de 1.000 ron/lună. La aceștia se adaugă produsele oferite, majoritatea primite ca donație. Poate părea mult 1.000 ron/lună, dar este vorba de vieți de oameni aflați în momente dificile și de cotitură”.

  1. Echipă redusă ca număr

„Este nevoie de o echipă de profesioniști care să ofere 8 ore pe zi servicii gratuite. Și asta încercăm să facem cu mica noastră echipă de 4-5 oameni: consiliere psihologică, asistență socială, sprijin în găsirea unui loc de muncă, consiliere juridică”.

  1. Sprijin pe termen mediu sau lung

„Uneori intervențiile sunt pe termen scurt, sub o lună. Altele sunt de 6 luni, un an sau mai mult, până situația lor se echilibrează”.

„De ce oferim și intervenții pe termen mediu și lung care sunt cele mai costisitoare? Pentru că de la început am ales să nu avem o atitudine de pompier care stinge incendiul și pleacă la următorul caz – pompierii fac așa, pentru că așa trebuie să facă; dar în cazul nostru nu putem lăsa în urmă o casă care nu mai arde, dar este distrusă”.

„Este necesar să oferim un cadru în care probleme mai adânci din viața beneficiarilor să primească o rezolvare, astfel încât ei să își regăsească echilibrul emoțional, sufletesc și un loc potrivit în societate”.


Ce puteți face concret?

Alexandra Nadane a precizat că „cel mai mult ajută donațiile regulate, indiferent cât de mici”.

Lucrurile mari se fac cu efort relativ mic, dar constant și din partea multor oameni. Vă rugăm să ne susțineți în fiecare lună printr-o donație de 10-15 ron. Cu puțin, dar regulat se face mult! Pentru acest lucru e nevoie să setați în Internet Banking o plată lunară automată către contul RO79RNCB0082153361040001 LEI, BCR Unirii. Pe site-ul centrului găsiși și conturi pentru donații în valută.

Ea a reamintit şi de posibilitatea direcţionării impozitului pe venit.

„De la 1 ianuarie 2020, puteți completă formularul 230 prin care donați 3,5% din impozitul pe venit pe care dumneavoastră ca persoană îl plătiți statului. Dacă aveți o firmă sau știți pe cineva care are o firmă, puteți dona 20% din impozitul pe profit al firmei”.

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii Sfânta Alexandra Împărăteasa din București a fost inaugurat și sfințit în data de 1 octombrie 2017.

Foto credit: Studenţi pentru viaţă

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…