Fundaţia Mitropolitul Bartolomeu a ajutat peste 350 de tineri să obţină performanţe şcolare

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a anunţat marţi câştigătorii celor 34 de burse din 2019 pentru elevii de liceu, studenţi, masteranzi şi doctoranzi. De la înfiinţare până în prezent, fundaţia a acordat 363 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 932.700 lei.

Bursele sunt acordate din fonduri proprii tinerilor care doresc să obţină performanţe şcolare, dar sunt lipsiţi de posibilităţi materiale.

Pentru cele 34 de burse din 2019 şi-au depus dosarul 60 de persoane din toată țara, transmite biroul de presă al Mitropoliei Clujului.


Lista  bursierilor poate fi consultată  pe site-ul Fundației.


Masteranzii şi doctoranzii care au candidat pentru bursele scoase la concurs au prezentat un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse.

„Evaluarea dosarelor elevilor de liceu şi ale studenților s-a făcut pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor şi doctoranzilor au fost evaluate şi notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”, a precizat administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, părintele Bogdan Ivanov.

Fondul alocat pentru bursele din acest an şcolar şi universitar se ridică la suma de 103.200 lei.

„Bursele pentru elevi, în cuantum de 300 de lei lunar, studenţi şi masteranzi, în cuantum de 400 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi este de 500 de lei lunar şi se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2019”, a declarat Pr. Bogdan Ivanov.

Fundaţia a fost înfiinţată de Mitropolitul Bartolomeu Anania în anul 2008.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente