Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială: Donație de 37.000 de lei către Spitalul Județean Neamț

Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială” a făcut marți, 28 aprilie 2020, o donație de materiale sanitare către Spitalul Clinic Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, în valoare de 37.581,10 de lei. 

Fundația își desfășoară activitatea la Săvinești, în cadrul Parohiei „Sfinții Voievozi”, sub coordonarea părintelui director Petru Munteanu.

„Sunt materiale sanitare diverse, absolut necesare în această situație de pandemie. Cadrele medicale depun eforturi pentru a depăși cu bine aceste momente grele”, a declarat pentru Radio Trinitas Victor Adrian Marghidan, consilier juridic și purtător de cuvânt al SJU.

„Sunt produse, în general, consumabile”, a spus Adriana Iosub, coordonatorul campaniei, care a anunțat donații similare către spitalele din Bicaz și Roman.

Au fost donate: fașe elastice, role leucoplast, bandaje, comprese de aspirație, sterile, eprubete, mască laringiană, ace, cateter, racord fluturași, benzi elastice, protecție termometre, pansamente tifon, pungă, seringi, set aerisire infuzie, stoper pentru infuzie, valve, trusă pentru intubare, gips protecție, daze, etc.

Fundația desfășoară în această perioadă și o campanie de ajutorare a persoanelor aflate în situații dificile din comunele nemțene Săvinești, Dumbrava Roșie și orașele Roznov și Piatra Neamț. Ei oferă 450 de mese calde pentru vârstnici singuri, bolnavi cronici, familii monoparentale ori cu mai mult de 4 copii.

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al organizației.

Sursă foto: jurnalfm.ro

Comentarii Facebook


Știri recente