Fundația Filantropia Timișoara în ajutorul persoanelor traficate

Fundația „Filantropia” Timișoara, prin Centrul de Integrare Socială Economică și Familială a Persoanelor Traficate (CISEF), a demarat un program de implicare a voluntarilor în prevenirea traficului de persoane. Prima acțiune a avut loc joi, 4 aprilie, în sala festivă a Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Programul presupune acțiuni de prevenire printr-o serie de campanii de informare adresate elevilor și studenților. Prin aceste campanii se dorește informarea populației despre fenomenul traficului de persoane, dar și creșterea numărului de voluntari care doresc să lupte împotriva acestui fenomen.

La eveniment au participat 25 de persoane, elevi de liceu și studenți de la Facultatea de Sociologie și Psihologie, Secția asistență socială din cadrul Universității de Vest. Coordonatorul voluntarilor, asistentul social Alina Lozici, a prezentat serviciile Fundației „Filantropia” Timișoara, de asemenea a descris activitatea în cadrul Centrului de zi pentru integrarea socială, economică și familială a persoanelor traficate, modalitatea de preluare a victimelor, cât și descrierea serviciilor oferite beneficiarilor.

Voluntarii Fundației „Filantropia” Timișoara: Andreea Lefter, Oana Onufrei și Andrei Lozici, au vorbit despre fenomenul traficului de persoane, despre etapele prin care trece victima de la racolare și până la evadare, au întocmit profilul psihologic al traficantului și au expus cauzele și riscurile persoanelor care ajung să devină victime ale traficului. Participanții au primit flyere și afișe, au vizionat filme cu mărturii ale victimelor și secvențe din filme cu aceeași temă.

La acest eveniment a participat și Ana-Maria Cordun, reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, care a susținut activitatea voluntarilor și a prezentat situații cu statisticile anuale ale victimelor identificate. Activitatea în cadrul programului „Implicarea voluntarilor în prevenirea traficului de persoane” va continua și în lunile următoare prin realizarea de campanii de prevenire în școlile din mediile rurale, unde este mai multă nevoie de informare, după cum arată statisticile. Necesitatea de funcționare a acestui program este importantă deoarece rețelele de trafic sunt tot mai organizate, iar numărul victimelor este mare.

Comentarii Facebook


Știri recente