Fragment din Sfanta Cruce și moastele a doi sfinți, la Sibiu

Un fragment din lemnul Sfintei Cruci și părticele din moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul și ale Sfântului Mucenic Pantelimon au fost aduse astăzi, 8 aprilie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde au fost așezate spre cinstire până mâine, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Odoarele au fost aduse de la Catedrala din orașul Koropi, Grecia, respectiv din Biserica Sf. Gheorghe din orașul Nea Peramos, de o delegație condusă de părintele Corneliu Erneanou, preot român slujitor în Mitropolia de Megara. Lemnul Sfintei Cruci și moaștele celor doi sfinți au fost aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortofoxe Române, prin bunăvoința Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolit de Megara și a Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. După ce odoarele au fost aduse pentru câteva zile la credincioșii din Brașov, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din centrul civic, sibienii au posibilitatea să se închine la ele în aceste două zile. Primirea delegației a avut loc astăzi, la ora 10.00, când slujitorii din Grecia, protopopul de Brașov, părintele Dănuț-Gheorghe Benga și părintele Cristian Muntean de la biserica brașoveană menționată au fost întâmpinați la Catedrala din Sibiu de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și un sobor de preoți și diaconi.

„Sfântul drapel al creștinilor”

După oficierea unei slujbe de mulțumire, moaștele și lemnul Sfintei Cruci au fost așezate într-un baldachin spre închinare, iar sutele de credincioși adunate au avut posibilitatea să le cinstească. Catedrala mitropolitană va fi deschisă până la ore târzii în aceste două zile pentru ca toți credincioșii să vină să se închine.

La sfârșitul slujbei de mulțumire, PS Episcop Andrei Făgărășanul a vorbit credincioșilor despre bucuria duhovnicească pe care o trăiesc sibienii în aceste zile de post, prin aducerea moaștelor a doi mari sfinți și a fragmentului din lemnul Sfintei Cruci.”Sfântul drapel al creștinilor ortodocși este Sfânta Cruce, lemnul de jertfă pe care S-a răstingnit Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos. La jumătatea Postului Mare, Sfânta Cruce este pomul în jurul căruia ne strângem noi credincioșii, iar pomul din mijlocul Edenului vine prin Hristos Domul să ne dăruiască nouă mântuire”, a spus PS Andrei Făgărășanul.

Apoi, pr. Corneliu Erneanu le-a mulțumit ierarhului și soborului de preoți pentru întâmpinarea frumoasă și i-a îndemnat pe credincioși să se apropie cu multă credință de aceste daruri duhovnicești aduse din Grecia.

Slujbele religioase din aceste zile vor fi împodobite cu Acatistele celor doi sfinți și cu cel închinat Sfintei Cruci, după cum ne-a spus eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Țuțul. Sibienii și credincioșii din localitățile apropiate sunt așteptați să vină în număr foarte mare la Catedrala mitropolitană pentru a se ruga, pentru a primi binecuvântarea și ajutorul de la Mântuitorul Iisus Hristos și sfinții Săi.

Comentarii Facebook


Știri recente