Fotoreportaj: Chipuri interesate de „Chipul satului românesc”

„Chipul satului românesc”, prima expoziție foto marca Basilica.ro, s-a bucurat de un public numeros în perioada 27 februarie – 9 martie 2019 la Palatul Patriarhiei.

Expoziția a fost deschisă de Patriarhul României și vizitată de oameni pasionați de frumusețea satului sau preocupați de traiul oamenilor de la țară: de la ierarhi, oameni de cultură și personalități până la Denisa, oaspetele nostru de seamă care a strâns sute de aprecieri pe Instagram.

Denisa a ales să ia acasă unul dintre chipurile luminoase ale satului românesc: fotografia unei fetițe din Bucovina, cam de-o seamă cu ea, realizată de fotoreporterul nostru Raluca Ene:

Un alt vizitator, domnul Ionuț Stanciu a auzit de „Chipul satului românesc” la Radio Trinitas. El a mărturisit că este ascultător fidel al radioului Patriarhiei Române. Ionuț Stanciu locuiește în apropiere de Râmnicu Vâlcea, lucrează în București și a venit special pe Colina Bucuriei să vadă cele 50 „chipuri ale satului românesc”.

Două turiste, una din Spania și cealaltă din Italia, s-au arătat foarte încântate de cadrele surprinse de cei 14 fotografi „ai satului românesc”. Ele au vizitat expoziția la recomandarea prietenilor din România.

Henri George din Bruxelles a petrecut câteva zeci de minute admirând fotografiile expuse la Palatul Patriarhiei. Ne-a lăsat și câteva rânduri în caietul de impresii. Ne-am bucurat că a apreciat proiectul Basilica și a luat și o amintire acasă: fotografia preferată.

Foarte uimiți de frumusețea satului românesc s-au arătat nu doar turiștii, dar și străinii care s-au stabilit în București, cum este cazul unei doamne medic de origine iraniană care lucrează la un spital bucureștean.

Proiectul Basilica a fost apreciat și de colegii de la Trinitas TV. Ei ne-au ajutat cu mediatizarea, dar au și venit personal să viziteze expoziția.

Și Clujul a salutat Expoziția „Chipul satului românesc” prin Florin. El a călătorit o noapte cu trenul pentru a vizita prima expoziție de fotografie organizată de Agenția de Știri Basilica. Îi mulțumim pentru frumoasele cuvinte de apreciere!

Alexandra Nadane, Președintele România pentru Viață, a fost surprinsă de „chipurile vii, emoțiile autentice, optimismul și îndemnul la acțiune” pe care îl oferă cadrele de la sat.

Maicile Maria și Epifania de la Reședința Patriarhală și-au făcut timp să admire lucrările artiștilor fotografi pasionați de satul românesc omagiat la nivelul Patriarhiei Române în 2019.

Echipa Basilica.ro vă mulțumește celor care ați vizitat expoziția și celor care ne-ați scris în caietul de impresii. Suntem recunoscători tuturor celor ce au interacționat cu postările noastre și ne-au ajutat la promovarea expoziției pe Facebook, Twitter și Instagram.

Dumneavoastră sunteți motivul pentru care ne simțim încurajați să continuăm activitatea în această direcție și să dezvoltăm noi proiecte.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente