FOTO: Cum a decurs Duminica a 4-a din Post la Biserica românească din Cenadul Unguresc

Credincioșii ortodocși români din Parohia Cenadul Unguresc au participat în Duminica a 4-a din Postul Mare la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul Siluan al Ungariei.

Între participanţi s-au aflat János Farkas, Primarul Comunei Cenadul Unguresc, Vasile Rotar, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Cenadul Unguresc și Adam Bauer, Redactor de la Studioul de Televiziune Duna TV, din Seghedin, emisiunea în limba română „Ecranul Nostru”.

Preasfinţitul Părinte Siluan s-a adresat credincioşilor şi le-a vorbit despre importanța postului și a rugăciunii în viața omului.

Ierarhul și-a exprimat bucuria pentru revenirea la sfintele slujbe în biserica din Cenadul Unguresc, dar şi pentru participarea, în număr mare, a copiilor.

Biserica românească de zid, din Cenadul Unguresc, a fost construită în anul 1808, de credincioși ortodocși români și sârbi din această localitate, în locul unei biserici mai vechi, din pământ, acoperită cu șindrilă, care este menționată în Arhivele Statului Ungar în anul 1774.

Biserica românească din Cenadul Unguresc a fost târnosită, pentru prima dată, în 18 iunie 1995, de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Aradului, care la vremea aceea se îngrijea și de credincioșii ortodocși români din Ungaria, din încredințarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Tot Preasfinția Sa l-a hirotonit, ca Preot, în biserica din Cenadul Unguresc, pe Părintele Aurel Becan, care din 1993 și până în prezent este Preotul Paroh al acestei comunități.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…