Fotbal de masă cu Mitropolitul Belgiei

Într-o imagine postată pe o reţea de socializare, Mitropolitul Atenagora al Belgiei a fost surprins jucând fotbal de masă cu un copil din cadrul comunităţii parohiale Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din oraşul belgian Bruges.

Meciul de fotbal a avut loc după liturghia oficiată duminică, 25 mai 2019, cu prilejul hramului parohiei din Bruges. Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Atenagora.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a petrecut mai mult timp împreună cu membrii comunităţii parohiale, acordând o atenţie deosebită pastoraţiei copiilor.

De asemenea, ierarhul l-a felicitat pe părintele Bernard Peckstadt pentru activitatea misionară desfăşurată în cadrul comunităţii belgiene.

Anul acesta Mitropolia Belgiei sărbătoreşte 50 ani de la înfiinţare.

Cu acest prilej, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va efectua o vizită oficială în Benelux, în luna noiembrie, Mitropolia Belgiei aflându-se sub jurisdicţia Patriarhiei Ecumenice.

Pe lângă manifestările aniversare, evenimentul central al vizitei va fi liturghia din 10 noiembrie oficiată de Patriarhul Ecumenic în Bruxelles.

Vizita Sanctităţii Sale a fost anunţată în cadrul ultimei Adunări a Episcopilor Ortodocşi din Benelux şi confirmată de Mitropolitul Atenagora al Belgiei în data de 13 ianuarie 2019.

Foto credit: Facebook/Ignati de Leenheer

Comentarii Facebook


Știri recente