Formare profesională pentru angajații Sectorului Social-Misionar din Episcopia Caransebeșului

Săptămâna trecută s-a desfășurat în municipiul Caransebeș cursul de formare profesională „Dezvoltarea competențelor sociale și civice”. Acesta a fost susținut de personal specializat din cadrul Proiectului FORTE, s-a desfășurat pe durata a patru zile și au fost prezenți 20 de cursanți, după cum ne-a precizat Diac. Nicolae Codrea.

Astfel, au participat preoți, care au bogate activități cu caracter social-filantropic în parohiile în care își desfășoară activitatea, precum și lucrători din domeniul social din județul Caraș-Severin. Pr. Gabriel Gozman, consilierul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului a precizat că acest curs de formare este important pentru dezvoltarea personală și profesională a angajaților din instituțiile sociale ale Episcopiei Caransebeșului, precum și pentru dezvoltarea organizațională a instituțiilor sociale ale Bisericii.

Căpraru Paraschiva, consultant training și evaluare în cadrul cursului, a arătat importanța și utilitatea acestuia: „Scopul acestui curs a fost însușirea și exersarea abilităților de lucru în echipă, participanții având ocazia zilele acestea să experimenteze modalități noi de reacție la situațiile cu care se confruntă în parohiile în care își desfășoară activitatea, precum și în centrele sociale și de tineret. A fost un curs consistent, interactiv și antrenant, în care s-a exersat foarte mult și s-au pus în practică multe situații de muncă, lucru pe care noi l-am dorit încă de la început. Nădăjduim că aceste cunoștințe dobândite de către participanți în cadrul cursului să fie aplicate în practică și să le aducă mulțumirea și rezultatele pe care le așteaptă”.

De asemenea, Mihai Ciucur, participant la curs a mărturisit; „Cred că plusul de valoare pe care acest curs la adus pentru noi a fost faptul că am beneficiat, pe parcursul acestor patru zile, de foarte multe exemple practice, atât în ceea ce privește lucrul în echipă, pentru a funcționa ca o echipă eficientă, cât și gestionarea conflictelor. Considerăm că pentru noi toți, cei care am participat aceste patru zile la acest curs a fost un câștig real și cu siguranță că vom pleca cu ceva în plus acasă și desigur vom avea posibilitatea să punem în practică cele învățate aici”.

Cursul „Dezvoltarea competențelor sociale și civice” a fost realizat cu ajutorul Federației Filantropia a Patriarhiei Române în cadrul Proiectului FORTE. Acesta este autorizat Autoritatea Națională pentru Calificări și se adresează angajaților structurilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, personalului clerical și neclerical, precum și angajaților organizațiilor neguvernamentale care au experiență de colaborare sau doresc pe viitor să dezvolte parteneriate sau colaborări cu instituții din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Săptămâna acesta se va organiza în municipiul Caransebeș și cursul de formare profesională „Managementul serviciilor social-filantropice” la care s-au înscris 18 participanți care își desfășoară activitatea în domeniul social.

Comentarii Facebook


Știri recente