Final de an la Facultatea de Teologie din Timișoara

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc joi, 11 iulie 2013, susținerea examenului de licență și depunerea jurământului de credință pentru studenții teologi care au urmat cursurile Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, promoția 2009-2013.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Marți, 9 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de licență la disciplina Teologie Dogmatică, iar joi teologii timișoreni și-au susținut lucrările de licență în fața comisiei, formată din profesori de teologie de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara. Comisia a fost prezidată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum ne-a transmis Valentin Birău.

Toți cei 37 de teologi absolvenți au arătat seriozitate, temeinicie și autenticitate în lucrările lor, drept dovadă, promovabilitatea a fost maximă. La finalul susținerii, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost oficiată slujba de Te Deum în biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din incinta Centrului eparhial ca mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și harul primit în toți acești ani de studenție, precum și pentru toate binefacerile revărsate asupra tinerei promoții de teologi.

La depunerea jurământului, alături de părinții coordonatori din cadrul secției de Teologie a fost prezent și decanul Facultății de Istorie, Litere și Teologie, lect. dr. Dana Percec. Toți absolvenții au depus jurământul de credință față de învățătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în fața lui Dumnezeu că o vor apăra și propovădui în toată viața lor, prin viața lor, ducând mai departe renumele institutului de învățământ și cultură teologică absolvit.

Comentarii Facebook


Știri recente