Filarmonica din Sibiu și-a readus publicul în sală, prin Zoom

Filarmonica de Stat din Sibiu este prima instituţie de acest fel din ţară care a amplasat monitoare printre scaunele din sală, pentru ca spectatorii să se poată conecta cu ajutorul aplicaţiei „Zoom” şi să participe la concert. 

Primul spectacol de acest fel a avut loc joi, 10 decembrie, la ora 19:00. Concertul a fost transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu şi a putut fi urmărit gratuit pe canalul de YouTube, pagina de Facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu.

„Pentru că despărţirea de public este prea lungă şi pentru că nu dorim să încheiem acest an fără să avem publicul în sală, alături de artişti, am apelat la tehnologie pentru a avea spectatorii alături de noi. Astfel, cu ajutorul aplicaţiei ‘zoom’ oricine poate fi prezent în sală, prin intermediul monitoarelor pe care le-am amplasat printre scaune”, se precizează într-un comunicat al Filarmonicii din Sibiu citat de Agerpres.

Concertul de joi a fost susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu – condusă de la pupitrul dirijoral de Cristian Lupeş. „Vedetele” repertoriale din eveniment au fost Enescu şi Copland.

„Vom repeta această experienţă fruomasă şi nu doar atât… vă mai pregătim câteva surprize pentru acest final de an”, au transmis reprezentanții filarmonicii.


Sibiul a ieșit luni, 14 decembrie, din carantină. Cu toate acestea, rata de infectare cu SARS–COV-2 depășește 3 cazuri la mia de locuitori și nu se pot organiza încă spectacole, concerte sau festivaluri.

Foto credit: Filarmonica din Sibiu / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente