Fiecare familie din parohia Sascut primeşte gratuit un exemplar din Noul Testament

La începutul Postului Naşterii Domnului, preotul Alexandru Grigoraş oferă gratuit câte un exemplar din Noul Testament cu Psalmii fiecărei familii din Parohia Sascut Sat (Bacău). Clericul înmânează personal cărţile în cadrul vizitelor pastorale pe care le efectuează în perioada dinaintea sărbătorii Sf. Nicolae.

Într-o postare pe Facebook, preotul îi îndeamnă părinteşte pe credincioşi să citească Scriptura „ori de câte ori simt nevoia sufletească de a se adăpa din Cuvântul lui Dumnezeu”.

El reaminteşte necesitatea lecturilor biblice, mai ales în perioada postului care premerge Naşterea Domnului, dar şi în contextul anului omagial şi comemorativ 2020.

Preotul Alexandru Grigoraş. Foto credit: Pagina personală Facebook

„Cu prilejul comemorării anul acesta în Patriarhia Română a Filantropilor ortodocși români și cu ocazia Anului omagial al Pastorației Familiei, considerăm necesar ca în aceste vremuri de încercare a credinței noastre să înmulțim rugăciunea și citirea Cuvântului lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură”.

Cărţile sunt oferite cu „sprijinul Centrului de Colportaj al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și cu sprijinul financiar al prietenului nostru de suflet, iubitor al Cuvântului lui Dumnezeu, Michel Hatoum”.

Un proiect similar a fost implementat în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. O sută de mii de exemplare ale Noului Testament cu Psalmii vor fi oferite gratuit credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, până la finalul anului. Distribuirea volumelor a început de Ziua Bibliei.

Citeşte şi: Un preot român a cântat în Liban la Liturghia care a încheiat întâlnirea tinerilor ortodocşi din Zahle

Foto credit: Facebook/Alexandru Grigoraş

Comentarii Facebook


Știri recente