Festivități la deschiderea noului an universitar

Studenții facultăților de Teologie Ortodoxă încep luni, 30 septembrie, în mod festiv noul an universitar, alături de întreaga comunitate academică. După slujbele de Te Deum, studenții și profesorii vor participa la festivitățile organizate de centrele universitare.

Programul primei zile din noul an academic începe la Cluj-Napoca de la ora 7:30, cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Apoi, de la ora 10:00, în Sala „Nicolae Ivan” va avea loc o prelegere inaugurală susținută de pr. lect. dr. Grigore-Dinu Moș, pe tema „Secularizarea și raționalismul teologic – provocări majore ale conștiinței creștine”. Prelegerea va fi urmată, de la ora 11:00 de o slujbă de Te-Deum, oficiată în Catedrala mitropolitană de PS Vasile Someșanul, eveniment la care va participa întregul corp academic al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, între care se vor afla rectorul universității, prof. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Senatului, pr. prof. Ioan Chirilă, profesorii și studenții de la mai multe facultăți.

După slujba de Te-Deum studenții se vor întâlni cu tutorii de an. De la ora 12:00, în Aula Magna a Universității „Babeș-Bolyai” este programată deschiderea oficială a noului an universitar, eveniment la care vor lua parte toți decanii, profesorii și studenții.

Nou sediu al facultății

În anul universitar 2013- 2014, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, vor studia 500 de studenți, între care 90 de studenți în primul an, la cele patru specializări: Pastorală, Didactică, Artă Sacră și Asistență Socială, potrivit decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Vasile Stanciu. Studenții vor avea parte de un colectiv de profesori bine pregătiți, de noi spații de cazare și de săli de studiu moderne și echipate cu aparatură performantă. Începând din al doilea semestru studenții vor studia într-un nou sediul al facultății. Lucrările la campusul universitar „Nicolae Ivan” au început în toamna anului 2011 și sunt finalizate în proporție de 80 la sută. Campusul mai include două cămine cu 400 de locuri, o bibliotecă, un centru social cu diverse servicii și un parking subteran. Inaugurarea va avea loc în luna decembrie, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, conform celor precizate de părintele decan Vasile Stanciu.

Ceremonie în Piața Mică din Sibiu

Universitățile sibiene au răspuns afirmativ la propunerea lansată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de a celebra începerea unui nou an universitar împreună. Așadar, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2013-2014 vor participa, la Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Universitatea Româno-Germană, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” și Universitatea „Alma Mater” Sibiu. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie, de la ora 12:00, în Piața Mică.

Totodată, la propunerea Universității „Lucian Blaga”, noul an universitar începe cu evenimentul „Toamnă Studențească”, desfășurat în prima săptămână din luna octombrie și care va cuprinde o serie de manifestări cultural artistice. Evenimentele se adresează întregii comunități sibiene, prima săptămână fiind una a „porților deschise”.

Comentarii Facebook


Știri recente