Festivitatea de încheiere a anului școlar la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan din Alba Iulia

Fiecare final de an este un prilej de bilanț, un prilej de cinstire a celor mai buni dintre elevi, dar și de comuniune sinceră cu toți cei care au susținut științific, material sau spiritual efortul lor pe băncile școlii, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Este, de fiecare dată, un moment solemn, plin de har, de emoție, de bucurie și de speranță – componentele necesare ca acesta să devină de neuitat.

După un an de studiu, sub îndrumarea cadrelor didactice, a diriginților, a părintelui duhovnic și cu susținerea părinților lor, elevii Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au primit astăzi felicitări, fiindu-le încununate, în cadrul festivității de absolvire, munca, seriozitatea și disciplina. Evenimentul a fost onorat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care, în cuvântul rostit cu această ocazie, i-a îndemnat pe elevii de la cele două profile ale școlii de teologie albaiuliene să fie însuflețiți de dorul după trăire lăuntrică și viață îmbunătățită și să privească mereu la Maica Domnului, mama bună a tuturor și credincioasă tovarășă de drum, în descoperirea și îmbrățișarea chemării și misiunii viitoare.

În încheierea festivității, cei mai merituoși elevi ai Seminarului Teologic, precum și elevii care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale, au fost răsplătiți cu premii, constând în cărți și diplome, oferite de către Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Comentarii Facebook


Știri recente