Festivitatea de deschidere a cursurilor universitare la Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați

A devenit o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca, atât începutul, cât și sfârșitul de an universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” de la Galați, să fie prefațate de participarea tinerilor studenți la slujba de mulțumire – o autentică expresie a unității dintre slujirea sfințitoare din Biserică și slujirea medicală din spitale.

Evenimentul de astăzi, 2 octombrie 2013 a debutat în Capela Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” din municipiul Galați, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți profesori ai unității de învățământ seminarial, după cum ne-a transmis pr. Molocea Gabriel.

La slujbă au participat membri ai corpului didactic universitar din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Galați și o parte dintre studenți.

După momentul liturgic, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat pe toți cei prezenți, oferindu-le în dar iconițe cu sfinți vindecători și tămăduitori.

Partea a doua a festivității de deschidere a noului an academic a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, aflat în imediata vecinătate a Seminarului.

În deschiderea manifestării, Înaltpreasfinția Sa a rostit o rugăciune de binecuvântare pentru profesori și studenți, arătându-le acestora că „este cea mai promițătoare, autentică și convingătoare manifestare într-o Universitate care are deodată maturitate și forță interioară prin demnitatea și pregătirea cadrelor didactice, prin seriozitatea instituțională a așezării unei facultăți foarte tinere pe coordonatele tineretului care dezminte astăzi și aici temerile societății contemporane, și anume: scăderea prestigiului studiilor academice universitare pe diferite motive ale globalizării, secularizării, crizei și părăsirii unui mod de viață care ni se pare depășit”.

În continuare, a fost intonat imnul „Gaudeamus Igitur”, după care au fost rostite scurte alocuțiuni de către profesori și studenți, la final fiind prezentat un scurt film documentar care a evidențiat calitatea actului didactic universitar gălățean .

La eveniment, pe lângă cadrele didactice universitare și studenții de la medicină au participat și oficialități locale, oameni de cultură și tineri absolvenți.

Fondată în anul 2004, Facultatea de Medicina și Farmacie din Galați, prin cele 160 de cadre didactice care formează corpul didactic universitar, oferă 5 programe de studiu la nivel de licență: Medicină, Farmacie, Medicină Dentară, Asistență medicală și Moașe.

Astăzi este facultatea cu cel mai mare număr de studențidin cadrul Universității „Dunărea de Jos”, în prezent fiind înscriși 1814 studenți care au la dispoziție laboratoare echipate la cele mai înalte standarde destinate studiului disciplinelor preclinice, precum și facilități adecvate studiului materiilor clinice.

Anual, sub egida Facultății de Medicină și Farmacie, se desfășoară Sesiuni Științifice Studențești, Zilele Medicale Gălățene, precum și conferințe cu caracter național și internațional.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…