Festivitate la Seminarul Teologic clujean

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au intrat oficial în vacanţă. Anul plin de muncă şi de activităţi s-a cunoscut după rezultatele bune obţinute la învăţătură şi concursuri, pentru care zeci de elevi au fost premiaţi joi, 18 iunie, în cadrul festivităţii de final de an şcolar, dedicată atât elevilor de gimnaziu cât şi celor de liceu, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul s-a desfăşurat în curtea Centrului Eparhial, în prezenţa Înaltpresfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, a dascălilor şi părinţilor.

Sfatul IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei pentru elevi a fost să se bucure de vacanţa de vară, dar să nu neglijeze lectura: „Vacanţa, chiar dacă presupune relaxare, nu este un timp când nu facem nimic. Nelucrarea este maica tuturor răutăţilor. Aşa că, şi în vacanţă, chiar dacă nu mai avem ore, nu mai avem lecţii de pregătit, avem alte îndeletniciri frumoase, care ne îmbogăţesc sufletul: relaxare, sport, plimbări, excursii, vizitarea mănăstirilor, dar să nu uitaţi de lectură şi pe primul loc atunci când e vorba de lectură stă Sfânta Scriptură. Vă dorim o vacanţă plină de bucurii, ca în toamnă, cu forţele sufleteşti şi trupeşti pe care le veţi aduna să începeţi un nou an şcolar“.

În cadrul festivităţii de închidere a anului şcolar, fiecare diriginte şi-a premiat elevii pentru mediile bune obţinute în acest an şcolar, sau pentru rezultatele deosebite primite la olimpiade şi concursuri.

Mesajul părintelui Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox, a fost axat pe recunoştinţa pe care elevii trebuie să o aibă atât pentru părinţi cât şi pentru profesori, pentru toate realizările lor şi, nu în ultimul rând, faţă de Dumnezeu: „Recunoştinţa este dumnezeiască şi e potrivită cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: «Mulţumiţi Domnului pentru toate, căci aceasta este Voia Lui». Să nu treacă nicio zi în care să nu spunem mulţumesc pentru ceea ce Dumnezeu ne-a oferit şi cei din jur“.

Tot în această săptămână au încheiat anul şcolar şi elevii claselor primare din cadrul Seminarului Teologic Ortodox. Festivitatea a avut loc miercuri, 17 iunie, la sediul instituţiei de pe strada Avram Iancu.

Comentarii Facebook


Știri recente