Festivitate de premiere la Sibiu

În Capela „Sf. Ap. Andrei”, din cadrul Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu a avut loc premierea copiilor câștigători la faza pe eparhie a Concursului Național de creație „Copilul în familie”, informează TRINITAS TV. Manifestarea a început cu o slujbă de Te Deum, iar premiile au fost înmânate de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care i-a binecuvântat pe toți participanții la concurs.

„Suntem împreună cler și popor tânăr iubitor de Dumnezeu. Îi felicităm pe părinții profesori care s-au ocupat în mod deosebit ca bucuria voastră să fie și bucuria noastră. Și bucuria noastră să fie a tuturor celor care simțim în duh și în adevăr Sfânta Taină a Botezului și purtarea numelui de creștin”, a arătat Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La concurs au participat copii din cadrul parohiilor din Arhiepiscopia Sibiului, grupa de vârstă 10-16 ani.

„Neașteptat de frumoasă participare la o astfel de întâlnire a creației cu misiunea Bisericii. Sunt bucuros din punctul de vedere al Mitropoliei Ardealului pentru faptul că am reușit să acordăm premii pentru lucrări foarte bine făcute și pentru creații deosebite, dar am reușit să integrăm premiind cu premiul ‘Andrei Șaguna’ pe câțiva dintre copiii care cu adevărat sunt în abandon școlar și se află la limita între bucurie și întristare”, a menționat părintele inspector Nicolae Necula de la Sectorul învățământ.

Faza națională a concursului va avea loc la București, pe 21 mai, la Palatul Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente